Kanadská vepřová žebra
-
Příprava10 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 437
Dnes jsme si pro Vás připravili opravdu výborný recept na tzv. kanadská vepřová žebra, která si člověk zamiluje už po prvním soustu.
Připravte si tuto dobrotu a uvidíte, že si je už jinak ani připravovat nebudete.
Chuť je opravdu skvělá!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- vepřová žebra – 1,2 kg,
- kečup – 100 g,
- jablko – 1 ks,
- citron – ½ ks,
- sójová omáčka – 4 lžíce,
- hnědý cukr – 2 lžíce,
- sušený česnek – ½ lžičky,
- mletá paprika – ½ lžičky,
- skořice – ½ lžičky.
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do misky nastrouháme jablko, přidáme k němu kečup, sójovou omáčku a hnědý cukr. Na konec můžeme vše pokapat trochou citrónové šťávy.
- Potom směs důkladně promíchejte, aby se všechny chutě nádherně spojily.
- Následně přidejte skořici, sušený česnek a mletou papriku. Potom můžete znovu důkladně promíchat. Žebra dobře omyjte a osušte. Naporcujte je podle svého uvážení a ponořte je do marinády.
- Takto připravené maso dejte do chladničky a nechte ho marinovat a vstřebávat chutě alespoň půl hodiny/ my necháváme alespoň hodinku, dvě. Ideální ovšem bude, když se bude marinovat přes noc. Potom dejte maso na plech a zakryjte ho alobalem.
- Předehřejte troubu na 220 stupňů a pečte je po dobu 50 minut. Potom sundejte alobal a pečte dalších 30 minut. Během této fáze je nezapomeňte každých 10 minut přelít výpekem. Nakonec je jen vyjměte z trouby, nechte trochu vychladnout a můžeme podávat.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: http://souspark.ru/gotovlju-vmesto-shashlyka-na-novogodnij-stol-svinye-rjobryshki-po-kanadski